Over Ons

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 16 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 19 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 32
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 61 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 66 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/d/1/3/warmwemmel.be/httpd.www/Body.php on line 75

OverOns.JPG

Warm Wemmel is een open burgerinitiatief. Het stimuleert, ondersteunt en organiseert positieve acties die alle Wemmelaars kunnen samenbrengen om van Wemmel een warme gemeente te maken. De vereniging ontstond in 2015 op initiatief van een kleine groep mensen die al snel groter werd. Sinds 10 november 2016 heeft Warm Wemmel de juridische structuur van een vzw.

Warm Wemmel stimuleert, organiseert, en ondersteunt - vaak samen met andere Wemmelse organisaties en verenigingen - laagdrempelige acties en evenementen die het buurtleven stimuleren, mensen uit verschillende bevolkingsgroepen elkaar doen ontmoeten, de groene ruimte genietbaar maken, mensen met elkaar doen praten en feesten, en strijden tegen armoede en sociale uitsluiting.

Warm Wemmel kan acties van andere personen, verenigingen of organisaties ook ondersteunen door erover te communiceren, te helpen met mankracht, advies, het uitlenen van materialen, het ter beschikking stellen van draaiboeken of expertise.

Onafhankelijk

Het gaat echter nooit om acties die persoonlijke of partijpolitieke doeleinden dienen, en het gaat ook nooit om negatieve protestacties tegen een concrete tegenpartij in concrete dossiers. Wat ons bindt is het vrije burgerschap en de vrije geest.

Elke onafhankelijke burger, van welke taalgemeenschap, kleur, afkomst, seksuele voorkeur of leeftijd ook, is ten allen tijde welkom om zich aan te sluiten. We zoeken nog steeds sympathisanten en vrijwilligers en streven een zo groot mogelijke diversiteit na.

Organisator

In januari 2016 organiseerde Warm Wemmel voor het eerst een concertavond met Wemmelse muziekbands in GC De Zandloper. Op dat evenement kwamen 400 Wemmelaars af die elkaar ontmoetten in een aangename sfeer. Met de "vrije gift als toegang", de opbrengst van de drankverkoop, en de opbrengst van de solidariteitsactie bij de Wemmelse handelaars werd die avond een som van 8300 euro opgehaald. In samenspraak met het OCMW en het Platform ter bestrijding van Kinderarmoede werd dit geld besteed aan een aantal projecten ter bestrijding van kinderarmoede in Wemmel.

In december 2016 had tijdens de Warmste Week een tweede artistieke avond in De Zandloper plaats. Wemmel's Got Talent, een show waarin tientallen Wemmelaars hun artistieke talenten toonden op het podium, bracht 650 bezoekers op de been en bracht 10.004,93 euro op voor goede doelen. Op 18 november 2017 volgde een tweede editie van Wemmel's Got Talent. Met nog meer artiesten en deelnemers, nog meer toeschouwers (750) en een opbrengst van 9000 euro.

Op 7 januari 2018 had voor het kasteel van Wemmel de eerste Nieuwjaarsreceptie van Warm Wemmel plaats. Het evenement was een succes. Circa 70 personen kwamen afgezakt voor een drankje, een hapje en een babbel.

Onder de mensen

Warm Wemmel is ook actief op gemeentelijke initiatieven als de Zeepkistenrace, de Grote Prijs van Wemmel of de Jaarmarkt, ondersteunde in het verleden de zondagse picknickplaats ChâtO in het park van Wemmel, stimuleert straatfeesten, onderzoekt de mogelijkheid om samen duurzame initiatieven op poten te zetten (publieke moestuinen, verdeling van biologische groenten en fruit,...), enzovoort.

Op korte tijd is Warm Wemmel zo een begrip geworden. Samen met jou wil Warm Wemmel nog verder uitgroeien tot een nog groter netwerk met een nog breder draagvlak, dat in de toekomst nog vele andere fijne zaken kan realiseren. Warm Wemmel heeft de structuur en het statuut van een vzw. Iedereen kan zich aansluiten bij de vergaderingen en activiteiten. Daar is geen kost of officieel lidmaatschap aan verbonden.

Ondersteund

Dankzij een Boost!-subsidie van de Provincie Vlaams-Brabant en de expertise van Volkshogeschool Arch'educ, kwam Warm Wemmel in onderling overleg met de leden, tot een minimale werkingsstructuur die het vlot functioneren van de vereniging moet garanderen. Warm Wemmel streeft zo weinig mogelijk hiërarchie en zoveel mogelijk inspraak na. Daarom functioneert het met een kerngroep van 8 à 10 leden die doorheen het jaar de interne en externe communicatie, de planning en de uitwerking van nieuwe activiteiten, het aanboren van nieuwe leden en ideeën, de boekhouding en de financiën verzorgen.

Niet-kernleden worden via de verslagen van de kernvergaderingen altijd ingelicht over de werkzaamheden van de kern en kunnen ten allen tijde ook zelf bijdragen leveren aan de werking van Warm Wemmel.

Warm Wemmel in de pers

Warm Wemmel in de Pers
Warm Wemmel in de Pers
Warm Wemmel in de Pers
Warm Wemmel in de Pers
Warm Wemmel in de Pers
Warm Wemmel in de Pers